Raw saftigt lökbröd med groddat vete.

Jag brukar göra karamelliserad lök när vi grillar eller när lusten faller på. Det är så gott och passar till mycket! Dessutom är det enkelt att göra och det gillar jag! 🙂 Nu hittade jag ett raw bröd med karamelliserad lök i. Det måste ju bara vara hur gott som helst!! Det tar sjukt lång tid i torkugnen men det var det värt! Här kommer recept om du är sugen på att testa själv.

5 dl tunt skivad lök

5 dl groddat vete

2 dl solrosfrö

1 dl agave eller annan sötning

2 dl grovhackad zucchini

3 msk olivolja

1 grovhackat äpple

3 msk näringsjäst

2 dl soltorkade tomater, blötlagda

1 msk citronsaft

1 vitlöksklyfta

½ tsk salt

1 avokado

2 dl krossat linfrö

1 dl vatten vid behov

1 tsk oregano

1 tsk timjan

1 dl blötlagda dadlar

2 msk tamari

lite peppar

___________________________________________

Blanda dadlar med tamari, 1 msk vatten och lite olivolja och mixa till en smet.

Blanda med löken och låt den stå och dra en stund. Sätt in i torkugnen i någon timme tills den är mjuk.

Blanda resterande ingredienser förutom linfrön i en matberedare. Man kan behöva använda en slickepott för att få ner smeten till knivarna. När smeten är klar mixar du med linfröna.

Bred ut smeten på plåt i valfri tjockhet. Ju tunnare desto kortare tid i ugnen. Jag gjorde dem ganska tjocka och har haft dem inne i ca 22 timmar på 42 grader. Använder du vanlig ugn så sätt på minsta möjliga temperatur och ha luckan lite på glänt.

Gott blev det kan jag lova! Paranötsosten från Karins Gröna Värld var god på men jag äter det likväl utan något på….. Mumsfillibabba!!

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *