Eftersom solen lyser med sin frånvaro så passade jag på att göra en currygryta igår. Jag älskar smaken av kokosmjölk och är den enda i familjen som gör det (än så länge ;-)). Barnen fick äta pasta med köttfärssås blandat med currysås som jag satte in i ugnen. Det blev väldigt uppskattat!
Detta behöver du:
½ blomkålshuvud
2 morötter
1 palsternacka
½ zucchini
hackade sugarsnaps att lägga på vid servering
500 ml kokosmjölk
2 msk röd currypasta
1 msk curry
1 msk gurkmeja
½ msk agave eller honung
1-2 msk limesaft
lite koriander på toppen (gärna färsk men det hade inte jag hemma)
_________________________________
Stek grönsakerna i olja tills de fått lite färg
Häll över i en gryta och tillsätt övriga ingredienser utom sugarsnaps och koriander. Låt puttra i en kvart- tjugo minuter beroende på hur mjuka grönsaker du vill ha.
Det är gott med lite krispighet från sugarsnapsen! Det blir rester för mig idag och det ser jag fram emot!!