Kokosolja över hela köksgolvet!

Igår hittade jag äntligen miso i vanlig butik! Jag har velat köpa det länge men inte kommit till skott att beställa på nätet. Det är inte många butiker jag brukar handla i som har det i sitt sortiment. För några veckor sedan hittade jag ett recept på rawvegan ost som jag ville prova. Det är något som jag verkligen saknar… Ost. Jag har provat någon vegansk ost men inte hittat någon god. Om igen så finns det än så länge inte mycket i vanlig matbutik… Det kommer säkerligen. Det är jag övertygad om!!

Jag väljer vid några få tillfällen att inte äta veganskt. För att jag är sugen eller för att det blir för omständigt annars. Jag väljer att inte klandra mig för detta utan jag äter som “Christine”. Det blir så fel mentalt när vi väljer att slå på oss själva när vi ätit “fel”. Jag tycker det är så mycket bättre  att lägga den energin till att vara stolta över alla bättre val vi gör. När du ätit något onyttigt så tänk istället att ja, det var ju gott. Det var något min kropp ville ha just nu. Återgå sedan till bättre och hälsosammare val. Var nyfiken och testa nya recept. Vet du inte hur du ska leta? Vill du ha tips? Hör av dig!

Övervikt kan också bero på känslor. Trots att det finns många olika fysiologiska faktorer bakom så hänger allt ihop. Känslorna är inte bortkopplade från vår fysiska kropp. Det kan sätta sig som ett skydd för att andra människor inte ska komma för nära. En sorts barriär som skyddar dig från andras krav och förväntningar på dig. Man känner sig inte värdefull. Det kan också bero på att man inte vill bli sårad eller förödmjukad av en eventuell kärlek. Om man gör sig oattraktiv så slipper man det bekymret. Vi är alla vackra inombords och utvändigt. Vi har olika saker att bearbeta för att bli hela.

Som sagt! Tillbaka till min rawvegan ost. Den innehöll även kokosolja och när jag skulle öppna min burk så fick jag golvet fullt av olja!! När det är så varmt så smälter den ju i sin burk!! Ve och fasa! Det var bara till att börja städa. Helt galet vad svårt det är att bli av med olja på golvet… Jag hittade receptet på nätet och gjorde om det lite och den blev mer som ett breadspread men det gör mig absolut inget! Så in i bomben gott med lite gräslök på mitt tomatbröd! Mumsfillibabba!!

 

Rawvegan cheese or breadspread

3 dl blötlagda cashew

1 dl smält kokosolja

1 msk misopasta

0,75 tsk salt

1 tsk lökpulver

½ tsk vitlökspulver

1 dl rejuvelac

Mixa allt till en krämig smet och sätt in i kylen. Det krävs en kraftig mixer för att göra detta! Du kan börja med att köra nötterna i matberedare och sedan fylla på med övriga ingredienser. Säkerligen kan man tillsätta valfria örter. Det ska jag göra nästa gång! Cashewnötterna kan du förmodligen byta ut mot solrosfrö om du vill eller om du är allergisk. Lycka till!!

 

Pussinuss

One thought on “Kokosolja över hela köksgolvet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *