Hur får du i dig tillräckligt protein?

Det är ganska märkligt egentligen hur viktig denna fråga blir så fort man slutar äta kött. Att en annan person livnär sig på halvfabrikat och näringsfattig mat ifrågasätts sällan! Blir du verkligen mätt är en fråga jag får ganska ofta. Jag ler inombords varenda gång. 🙂 Svaret är att jag äter tills jag är mätt som alla andra. Svårare är det inte. Jag får äta lite mer men jag ser verkligen inte det som nåt problem! 😉

Protein består av aminosyror. Vi behöver aminosyror för att bygga muskler. De hjälper även till vid bildning av antikroppar som i sin tur bekämpar virus och bakterier som angriper vår kropp. När vi äter protein så måste kroppen använda energi för att bryta ner det till aminosyror. Till skillnad från kolhydrater och fett så är protein tuffare att bryta ner. Varför inte istället äta aminosyror direkt som kan sköta jobbet direkt? Det finns i enzymerna i raw food. Svårare än så är det faktiskt inte 🙂 Mycket grönsaker räcker gott för mig!

Ska du äta en måltid med mycket protein så försök att lägga den tidigt på dagen. Då slipper kroppen jobba hela natten med nedbrytningen. Ibland kan oroliga nätter bero på sena middagar 🙂

Pussinuss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *