Vegansk lasagne

Igår gjorde jag lasagne till min familj och ville göra den ála Christine också. När man letar runt efter veganska alternativ så är de oftast med vegetarisk färs och jag tycker INTE att det är gott. Min mage tycker inte heller om det! Därför gjorde jag en egen variant idag. Jag höftade lite men här kommer receptet i runda slängor!

 

Vegan lasagne

Svampfärs

½ riven zucchini

1 riven morot

3 portabellosvampar, hackade i mindre bitar

valfri stekolja

½ frp passerade tomater

1 pressad vitlök

1½ tsk japansk soja

1 tsk agave

paprikapulver, salt, peppar, lökpulver, oregano och basilika


Stek zucchini, morot och portabello i olja. Tillsätt kryddor utom oregano och basilika. Häll sedan över i en gryta och tillsätt resten. Låt puttra en stund på spisen medan du förbereder berchamelsåsen.

Bechamelsås

250 ml Matbas havre eller annan växtgrädde

2 dl vatten

vetemjöl att reda upp sås med

salt, vitpeppar och muskotnöt


Red upp såsen. Varva sedan svampfärs, bechamelsås och lasagneplattor. In i ugnen ugnen i 45 minuter. Smaklig måltid!!

Pussinuss

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *