Värmande grönsakssoppa

Det börjar bli riktigt kallt och vinden är bitande. Löven faller till marken för att bli ny jord. Livets kretslopp. Jag minns att jag läste en bok som hette “Lövet Fredrik” när Evelina var mindre och hade frågor om döden. Jättefin bok och jag grät varje gång jag läste den för henne…  

Idag passar det så bra med en soppa. Jag har alltid varit så förtjust i mammas “blommig falukorv” men eftersom jag inte äter korv längre så blir det utan. Jag gjorde den igår så det är bara att värma på den en stund på spisen. 

Blommig soppa

1 palsternacka

2 morötter

½ kålrot

4 potatisar 

1 broccoli

½ blomkål

½ purjolök

1½ msk lantbuljong

1-2 dl havregrädde

salt och peppar


Börja att skala och hacka palsternacka och morötter.

Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten och i med buljong.

Låt koka i fem minuter.

Lägg sedan i kålrot, potatis och koka tio minuter.

Tillsätt sedan blomkål, broccoli och purjo och låt puttra några minuter. 

Krydda med salt och peppar och häll i grädden.

Ät, njut och ta hand om dig!

Pussinuss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *