Nya syrliga remmar på gång!!

Jag fick handplockade lingon av min bästa vän för någon vecka sedan och jag har funderat över vad jag ska hitta på med dem. Igår bestämde jag mig för att testa att göra remmar av dem. Det måste verkligen bli syrligt och gott!! Vilken  fantastisk och underbar färg lingon har! 

 

Visste du att lingon är sprängfylld av nyttigheter?

Pektin-  Håller blodsockernivån på en jämn och stabil nivå.

Reservatrol- antiinflammatorisk, cancerhämmande och virushämmande. 

Polyfenoler- antioxidanter som motverkar oxidativ stress.

Quercetin- fungerar som ett antihistamin.

Cateniner- viktiga för inlärning och minne.

 

 

Lingonremmar

1 liter lingon

5 dadlar

5 torkade aprikoser


Mixa och bred ut på plåt.

Torka på 42 grader i ca 20-24 timmar.

 

 

Eat your berries!!

Pussinuss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *