Vegan grön curry thai.

Igår åkte min äldsta son till Stockholm med skolan för att besöka riksdagen. Min man fick den ljusa idéen att måla om på hans rum medan han är borta och lägga golv. Vi drog ut alla grejer och möbler igår och nu målar han för tredje gången och nytt golv är lagt. Det går verkligen undan när han sätter igång! Han har fått hjälp av min svärfar att lägga golvet och det är vi tacksamma för… Jocke bjöd honom på mina senaste remmar som inte innehåller bär utan både frukt och grönsak. Han tyckte de var lika goda som jag gör! Vi har bra smak! 😉

 

Till middag blev det “man tager vad man haver” och riktigt starkt och gott blev det. Det heter ju att starka kryddor har en fettförbrännande effekt på kroppen men vem bryr sig? För mig handlar det om att äta gott. Det blev en matlåda till imorgon oxå! Me like!! Barnen smakade men det var inte lika lätt att övertala mannen. Han är inte alls glad för kokosmjölk. Smaken är som baken!

 

Spicy grön curry thai.

1 palsternacka hackad i bitar

1/4 blomkål hackad i bitar

½ broccolistam hackad i bitar

½ zucchini

1 liten lök i skivor

1-3 tsk grön currypasta

½ hackad vitlök

1 cm chili

1 liten burk majs

1½ msk lantbuljong+ 2 dl vatten

1 tsk honung

1 msk tomatpuré

½ burk borlottibönor

saft från en lime

sugarsnaps


Stek lök, palsternacka, blomkål, broccoli, zucchini med currypasta, vitlök, chili och tomatpuré några minuter.

Tillsätt limesaft, honung, lantbuljong och häll i kokosmjölk.

Låt sjuda 20 minuter.

Häll i majs och borlottibönor när någon minut återstår.

Servera och strö över hackade sugarsnaps.

Ät njut och ta hand om dig. <3 

Pussinuss

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *