Het tomatsoppa!!

Idag var jag på utbildning med jobbet och där träffade jag en gammal arbetskamrat. Jättekul att se och prata med henne!! Vi småpratade lite och hon undrade om och när jag ska dra igång med rawfood-luncher men ack det ligger i träda… Jag varken hinner eller vill just nu. Kanske det kommer tillbaka till mig.

På vägen hem körde jag förbi Willys och de hade billiga örter denna veckan som jag genast la ner i min kundvagn! När jag sen kom hem var jag vrålhungrig och hade tusen idéer till lunch. Till slut blev det tomatsoppa. Jag har fått pippi på soppa och jag hittade ett recept på nätet men det var inte gott så jag la till några ingredienser! Så gott och mättande…. Vad har du ätit till lunch idag?

 

Het tomatsoppa.

5 stora tomater som du mixar eller 1 burk krossade tomater.

1 burk kokosmjölk

1 hackad gul lök

1 hackad vitlöksklyfta

1 msk curry av valfri styrka

1 msk paprikapulver

några drag med svartpepparkvarnen

1 cm riven ingefära

1 krm sambal oelek

1 tsk kokossocker

1 msk balsamvinäger

1 msk lantbuljong

½ msk tamari

Koriander att topp med


 

Bryn lök och vitlök i olja några minuter.

Tillsätt curry, paprika och svartpeppar. Bryn någon minut till.

Tillsätt resten av ingredienserna utom tamari och låt sjuda en kvart till tjugo minuter. Tillsätt tamari mot slutet.

Jag vill gärna ha liiite tuggmotstånd så jag la i kokoschips men du kan lika gärna ha linser eller pasta i. Mumsfillibabba!!

 

Pussinuss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *