Ett gott alternativ till potatisgratäng.

Idag behövde jag vila när jag kom hem! Helt slut efter veckan som gott. Det är gott att få i mig lite mat i tystnad. Lägga mig på soffan under filten och njuta av stillhet. Tankarna kommer och jag blir plötsligt så full av tacksamhet. Jag har en stadig och trygg miljö hemma. Jag känner glädje när jag kommer innanför min dörr och möts av familjen eller katterna. Jag får mycket skratt och tramsighet hemma. Igår kväll dansade jag , Evelina och Isac loss i köket till “I´ve had the time of my life”. Isac undrade om den var ny. Hihi 🙂 

 

När jag har detta hemma så har jag större möjlighet att klara av stress och konflikter. Jag tänker på alla dessa människor som inte har en trygg punkt någonstans. Att de inte går sönder och faller ner i bitar….. Det kanske är jag som är skör men då får jag vara det! <3

 

Ikväll gjorde jag en gratäng som blev väldigt god! Jag tycker så mycket om smaken av sötpotatis. Den smälter verkligen i munnen. Jag läste något recept på någon annan blogg och där stod det ekologisk framför varje ingrediens. Så tjatigt! Det är fritt att välja om den ska vara ekologisk eller inte….

 

 

Sötpotatisgratäng

1 sötpotatis (skivad)

 

2 palsternackor (skivad)

 

1 imat matlagningsgrädde

 

1 tsk soya (japansk)

 

1 tsk balsamvinäger

 

1 pressad vitlöksklyfta

 

1 msk persilja (fryst eller färsk)

 

paprikapulver, svartpeppar och salt

 


Lägg ner de skivade rotfrukterna i en gratängform. 

Blanda ihop resten av ingredienserna och häll över.

In i ugn 45 minuter på 225 grader. Ät och njut!

 

Pussinuss

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *