Vegansk brunsås efter en shoppingdag!

Det blev en tur till Malmö med mina föräldrar igår. Jag och min mamma skulle till “Stoff och stil” för att köpa tyg och då passade min pappa på att gå in på Harald Nyborg. Det finns så mycket vackra tyger så jag blir helt matt!! Jag föll som en fura direkt när jag såg detta tyget!!!

 

Ja, det är tyg och inte tapet. Så underbart att jag stod en bra stund och bara beundrade det och insåg att det inte passade i mitt sovrum eller någon annanstans i huset….

Sedan bar det hem igen. Vi gjorde bara ett snabbt stopp på Centersyd i Löddeköpinge. Jag behövde köpa linsvätska till Jocke. Där fanns en jätterolig affär som hade allt mellan himmel och jord! Fyndade lite må jag säga.. 🙂 

Jag har i flera år velat ha en lotusblomma som väreljushållare och här kunde jag verkligen inte låta bli! Så vacker <3 <3 <3 

Vid det här laget kurrade magen rejält! Då undrar min mamma om vi vill äta köttbullar hemma hos dem. Låter som en jättebra idé!!! Och det går att äta denna vanliga husmanskosten utan att sätta livet till för några djur. Denna gången tog jag färdiga vegobollar från frysen. Det går absolut att göra egna och frysa in precis som jag gör med “vanliga” köttbullar. Brunsåsen gör jag av havregrädde, smakar fantastiskt! Det beror säkert på att jag vant mig vid smaken. I början smakar det konstigt och annorlunda men det är bara i början. Jag funderar på att byta ut grädden här hemma mot min och se om de andra i hemmet märker något… Hmmmm

 

 

 

Gräddsås

2 dl Imat havregrädde

1 msk lantbuljong

½ msk vinbärsgelé

1 tsk soya

svartpeppar, örtsalt, lite kryddpeppar 

vetemjöl 

olja eller mjölkfritt smör


 

Smält smör eller olja i en gryta. Rör ner mjöl tills det bildat en massa. Häll sedan på grädde och tillsätt övriga ingredienser tills du får en god smak som passar dig.

 

Ha en riktigt go lördag med mycket kärlek!

Pussinuss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *