Vegansk currysås

I eftermiddags hämtade jag min dotter Evelina efter hennes danspass på Jossamikas. Vi svängde inom affären och handlade lite mat. Kylen ekade tom därhemma…. Hon var lite småhungrig så hon köpte en smoothie gjord på havremjölk. -Så att en kalv slipper dö, sa hon och log. Jag blev varm i hela kroppen. Kändes så jäkla gott att höra henne säga så. <3 När hon sedan drack den i bilen fick jag höra att den inte var lika god som mina smoothies. Det blev pricken över i:et!! <3

Jag lurade min familj ikväll! Nja, kanske inte lurade direkt. Jag valde att inte berätta. Berätta att jag gjorde currysås utan kogrädde. Jag testade att göra den veganstyle så att jag kunde äta den med gott samvete. Visst händer det att jag äter både ost och har grädde i maten men det känns fruktansvärt efteråt. Jag kan inte med gott samvete sätta ett djur till döden för att jag gillar smaken. Det är en helt annan sak om jag måste äta det för att överleva! Då är jag i ett helt nytt läge…..

 

Vegan currysås

5 dl Imat grädde 

1 msk olja

1-2 msk curry

2 msk paprikapulver

1 tsk lökpulver

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk kokossocker

spad från konserverad ananas (kan uteslutas)

1 tsk balsamvinäger

salt och peppar

mjöl att reda upp såsen med


Häll olja i grytan och tillsätt kryddor, socker och vitlök. Sjud några minuter. Häll sedan i grädde, balsamvinäger och spad. Krydda upp med salt och peppar. Red upp den till rätt konsistens. Häll upp och njut. Jag åt en linsbiff till och resterande av familjen åt ytterfilé till. 

 

Våga var den du vill vara.

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *