Vegansk röra att äta rakt upp och ner!

Den första kokboken jag köpte som drog mig mot Raw food är “En salig blandning” av Renée Voltaire. Underbar bok som jag fortfarande hittar inspiration i och testar nya varianter… Den rekommenderar jag dig verkligen att köpa!

Ett recept som jag har gjort ganska många gånger och faktiskt rawifierat någon gång är kålknyte. Fast jag hoppar över kålen ibland och bara steker upp den ljuvliga röran!! Ett hett middagstips till dig idag!!

 

Het och smakrik röra

1 zucchini (riven)

1 morot (riven)

3 dl kokt rött råris

1-2 vitlöksklyftor

3 cm ingefära

3 cm chili

1 dl hackade hasselnötter

2 hackade dadlar

1 msk timjan

2-3 msk tamari

salt och peppar

olja till stekning


Riv och hacka råvarorna.

Värm upp en stekpanna, häll i oljan och fräs vitlök, chili och ingefära.

Fyll på stekjärnet med zucchini och morötter. Stek tills de mjuknat.

Sedan blandar du i resten av ingredienserna och steker några minuter.

Klart och redo att ätas rakt upp och ner!

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *