Vem blir först att servera vegansk korv??

Kanske du inte tänker på det… Det är inget som du behöver bry dig om. Var du än går så finns det mat att köpa för dig. Du behöver aldrig förbereda dina måltider när du rör dig i sociala sammanhang. När du går på idrottsmatcher så kan du alltid köpa dig en korv med bröd eller en hamburgare. När du svänger inom macken för att äta nåt litet. Sen att det inte är nyttig mat som serveras är en annan historia… När du går på restaurang så har du många rätter att välja och vraka bland! Du har säkert svårt att välja för att det finns så mycket gott!

Hur har jag det då som äter mestadels veganskt?

Jag har barn som sportar och det man kan köpa vid matcher är korv, pommes och toast. Jag kan ju köpa en pommes om jag vill ha varm mat på någon match. Det är ungefär det enda.. Toast innehåller ju smör, ost och skinka. Omöjligt!!  Kakor och annat innehåller oftast mjölk eller ägg. Jag försöker att ha med mig frukt och nötter…. Ibland när jag glömmer så skriker magen…

När jag äter ute på restaurang har jag TUR om det finns någon vegansk rätt. Oftast finns det en, ja EN vegetarisk rätt. Jag kan offra mig och äta vegetariskt då och då men undviker det helst. Att hela tiden planera sin mat i sociala sammanhang är inte kul! Sedan finns det ofta möjlighet om man i förväg talar om “specialkost”.

Är det så jävla svårt att köpa in veganska korvar och ha det som alternativ vid korvförsäljning? Jag svär sällan eller aldrig men det gör mig så arg!! Hur många vegetarianer har vi inte i Sverige? Fler lär vi ju bli! Vem vågar börja? Jag vill också kunna äta med min familj när vi är iväg på matcher och liknande. Grrr….

Nu känns det bättre! Tack för att du lyssnade…. Vad tycker du?

 

Pussinuss

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *