Biokväll och två veganska sillar!!

0

Jag började min dag med att göra vegansk rödbetssallad. Det var gott men inte som jag hoppats! Kanske har smakerna gift ihop sig m er till imorgon… Jag håller tummarna!

 

Det blev till slut två olika sillar till morgondagens julbord. Jag har alltid älskat den vanliga klassiska löksillen och brantevikssillen. Eftersom de är ganska lika så gjorde jag en brantevikssill med kokossocker och en senapssill. Hoppas det ska smaka bra imorgon!!

Senapssill

½ aubergine och ½ zucchini

1 msk gula senapsfrön
0,5 dl sötstarksenap
0,5 dl ”svensk” senap
1,5 dl rapsolja
2 msk vinäger
3 msk kokossocker
1 dl hackad färsk dill
½ dl  Ifraiche


Recept på grunden till aubergine hittar du här.

Rosta senapsfröna på hög värme, tills de flesta poppat likt popcorn.

Rör ihop senap och socker.

Tillsätt oljan lite i taget under omrörning, fortsätt sedan med vinäger.

Lägg i de rostade senapsfröna.

Låt stå några timmar i kylen.

Blanda sen med fraiche, nyskuren dill och aubergine.

 

 

 

 

Brantevikssill my way

½ aubergin och ½ zucchini

1 msk hel kryddpeppar som mortlas

1 msl hel vitpeppar som mortlas

1 hackad rödlök

5 lagerblad i mindre bitar

1 dl kokossocker

1 msk salt

1 dl hackad dill


Blanda ihop allt utom sillen och dillen. Låt stå en stund.

Recept till inläggning hittar du här.

Blanda sedan i aubergine, zucchini och hackad dill.

Låt stå i kylen under natten.

Ät och njut….

 

 

 

Vi skapade en ny tradition i år…. Vi var på bio hela familjen och såg Star Wars. Vilken film!! Jag var trollbunden och tiden gick så snabbt! Ser verkligen fram emot nästa film. Som dottern min säger; Vi skapar nya traditioner varje år. Och det är skönt att vi kan följa flödet tillsammans. Vi behöver inte göra som förra året bara för att vi ska. Vi gör det vi känner för. 

Ha nu en riktigt God Jul på dig min vän! Ta hand om dig. <3 <3 <3

Pussinuss

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke