Hitta magi i vardagen!

Det är så lätt att skruva upp förväntningarna till jul! Man måste vara glad. Måste vara tacksam. En massa måsten….. Till vilken nytta?

Jag har för länge sedan kastat ut mina måsten och bytt ut dem mot “jag behöver”. På det enkla sättet så lyssnar jag på vad jag behöver och inte på alla andras förväntningar på mig. Jag behöver dem inte och de är inte betydelsefulla för mig.

Sedan lägger jag ibland även till “för att” på slutet… Jag vill veta varför jag behöver göra det. Kan det vänta eller behöver det ske nu? Det kan vara något enkelt som “Jag behöver tvätta för att vi i familjen ska slippa gå nakna”, “Jag behöver vila tjugo minuter för att jag har för många tankar som snurrar runt i mitt huvud”. Båda har värde för mig och för min familj. När jag tänker på mig så för jag det vidare på min familj. Det handlar inte om att vara egoistisk. Det handlar om att ta hand om sig själv. Visst tycker väl du också att det är viktigt att ta hand om sig själv?

 

Det finns magi i livet! Det handlar om att vara närvarande för att lägga märke till den. Det behöver inte vara något stort och storslaget. Det kan vara något litet som växer sig större i ditt hjärta…. <3

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *