Hemligheten bakom hög självkänsla!

Jag har alltid trott att självkänsla är något man hela tiden behöver jobba med. Att den hela tiden måste fyllas på! Det tror jag inte längre. Jag vet hur jag behåller min höga självkänsla idag utan ansträngning! Jag har förstått dess syfte och hur jag själv påverkar den.

Låg självkänsla uppstår när jag rör mig mot sådant som inte är i linje med min potential och min själs längtan. Så länge jag väljer att umgås med människor som är negativa, som inte lyssnar, som jag inte har något utbyte av så finns det inget som helst utrymme för mig att börja jobba med mina själs längtan! Låter det konstigt? Du vet den där känslan i magen. den pirrande känslan av ren och skär glädje över något. De sakerna du vill göra utan att få någon motprestation. De sakerna är din själs längtan.

Min intuition är min inre kompass som sätter riktningen åt mig. När jag vågar uttrycka min storhet så följer intutionsrädslan med. Den vill mig bara väl. Jag kan jobba mot att göra den mindre och mindre. Den är stor när den behövs och krymper när min kontakt med min själ växer sig större. När jag inte har de rätta verktygen för att nå ut med min storhet så finns den där som trygghet och dämpar min frustration.

Min intuition gör mig levAnde.

LevAnde med glädje och frihet.

Frihet att vara mig själv.

Vara mig själv i min egen kropp.

 

 

 

 

Vi har alla fått lära oss att det är fint att hjälpa andra människor och visst är det så! Men så länge du gör detta för att det är något du borde göra så har det fel syfte. Det du gör är att du trycker undan dig själv. Du vågar inte möta dig själv och ditt mörker. Du försöker hjälpa alla andra innan du tar hand om dig själv. Så skulle du väl inte göra om du satt på ett störtande flygplan. Du behöver syre för att kunna hjälpa andra runt omkring dig. Eller hur?

Jag har alltid varit spretig och trott att det varit en svaghet… Inte vågat satsa på något fullt ut! Tänk om jag tröttnar! Tänk om jag misslyckas! Tänk om jag lyckas! Det skrämmer mig inte mer och det känns så tryggt och fint i min kropp. Tristess uppstår när jag inte är i kontakt med min själ.

Hög självkänsla handlar om att ha kontakt med din själ. Detta lärde jag mig i självcoachingsprogrammet som Birgitta skapat. Jag kommer till klarhet efter klarhet och jag har bara börjat!!

Vill du väcka upp nya tankar och områden med dig själv? Hör gärna av dig! Detta vill jag dela med mig av till hela världen!!

 

Pussinuss

2 thoughts on “Hemligheten bakom hög självkänsla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *