Jag lindrade min psoriasis med sesamolja.

Jag vill först och främst markera att jag inte är fackligt kunnig i denna sjukdomen. Det fungerade för mig och detta är mina tankar om min psoriasis.

Första gången min psoriasis uttryckte sig på min kropp var 2005 när vi byggde hus, fått vårt tredje barn och skulle gifta oss. Allt på en och samma gång! Jag började få prickar på kroppen i olika storlekar. De flagade sig och kliade. Det blev en remiss till hud och de konstaterade psoriasis. Jag kommer inte ihåg vilken sort eller om den hette något speciellt. Jag fick kortisonsalva som jag skulle smörja mig med. Bara på prickarna. De försvann allt eftersom tiden gick….

Nästa gång den kom tillbaka var 2011 när jag jobbade 75%, pluggade 100% med tre barn. Var jag förvånad? Inte speciellt! Jag var nu i en annan fas i livet. Jag ville läka min kropp naturligt utan kortison och visste att det är fullt möjligt! Jag började leta information och hittade sesamoljan. Den är full av positiva effekter för vår kropp! Jag började smörja de angripna delarna med oljan istället. Det blev som en ritual jag gjorde morgon och kväll. Samtidigt började jag att lägga märke till min kropp och jag började att uppskatta den. Med eller utan prickarna jag hade på kroppen.

Psoriasis är ärftligt och kan utlösas av olika faktorer. Stress var förmodligen min. Enligt boken “Kroppen talat till dig” så är psoriasis ett tecken på att man är obekväm i sitt eget skinn och att man har en önskan om att förändras och börja om. Man känner sig inte sedd för den man verkligen är och har svårt för att acceptera den man är.

Det man behöver göra och detta kan göras på många olika sätt är att acceptera sig själv. Älska sig själv för den man är.

Se och känn den potential som är given till dig. Du har stor potential!

 

Hälsoeffekter med sesamolja

Balanserar lymfsystemet och det endokrina systemet

Mjukar upp muskler

Hjälper till att strama upp huden i ansiktet genom att reglera porernas utvidgning

Ger lyster åt huden

Naturligt antibakteriell, antiviral och antiinflammatorisk.

Skyddar huden från klor i simbassänger

Ger näring till hjässan åt torr hårbotten och dödar bakterier som orsakar mjäll

 

 

 

Pussinuss

 

2 thoughts on “Jag lindrade min psoriasis med sesamolja.

 1. Vart köper jag sesamolja???
  Vilken superfin blogg du har !! Jag har min trädgårdsblogg/tankar om livet !!
  Massor av kramar
  Ps håller m om bordsplacering, vill själv välja, Ds

  1. Tack så mycket min sköna böna 😉 ! Adress till din blogg? Jag kommer ihåg att jag läste den för ett tag sedan och blev mycket berörd! <3
   Du hittar säkert sesamolja på Maxi eller Willys. Tänk på att den ska vara kallpressad! Stor bamsekram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *