Spontana raw vegan cookies!!

Jag var iväg på seminarium i veckan som gav mig så jäkla mycket energi!! Tänk dig att du befinner dig i ett rum där du känner kärlek, tillåtelse och expansion? Hur skulle det kännas i dig? Blunda en stund och föreställ dig…… Bara lugn, jag väntar på dig <3

Det finns inga ord på mina känslor. Än…. Det kommer. Jag är så djupt tacksam att jag hittat en plats där allt får finnas. Hela mitt spektrum får visas utan att bli dömt. En plats där vi lyfter varandra. Genom att göra det lyfter även jag. <3

Jag hade inför detta lovat att bjuda på mina nötkakor och mangoremmar. Söndagskväll kom jag på att hmm det kanske börjar bli dags att göra dem. Det tar ju trots allt 24 timmar i torkugnen och vi skulle köra tidigt på tisdagen…. Hittade jag receptet jag komponerat ihop för en tid sedan? Nej, varför skulle jag göra det!! 🙂 Det blev till att höfta med ingredienserna!! Svettigt värre men det blev bra till slut…. De blev goda och värda att vänta på. <3

Dream Big nötkakor

Nötmjölk

3 dl hasselnötter

5 dl vatten

2 dadlar

en snudd vaniljpulver


Mixa och du får en god hasselnötsmjölk som används till kakorna.

Ingredienser till kakorna

hasselnötsmassan från nötmjölk

1½ dl hasselnötsmjölk

1 msk chiafrö

2 msk gula linfrö

½ dl hackade valnötter

½ dl hackade paranötter

½ dl hackad mandel

½ dl hackade pumpafrö

½ dl hackade cashewnötter

0,75 dl sesamfrö

½ dl hampafrö

½ dl goji

1½ dl honung eller agave

2 msk carob

saft från en citron

lite salt och vaniljpulver


Blanda ihop hasselnötsmassan, mjölken, chia och linfrö. Låt det stå och dra en stund medan du hackar nötterna.

Sedan är det bara att blanda ner alla ingredienser i en bunke.

Lägg ut på plåt i valfri form. Ibland gör jag dem runda och denna gången rektangulära. Det finns inget rätt eller fel.

 

Pussinuss

 

2 thoughts on “Spontana raw vegan cookies!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *