Även en miljon småhål kan få en träbåt att sjunka….

Den meningen hörde jag på seminariet i Stockholm. Det är inte bara de stora hålen som får båten att sjunka. Det tar längre tid men är de tillräckligt många så rinner vattnet undan i ett rasande tempo. En massa småproblem kan få oss ur balans och tappa fästet. Det kan handla om vad som helst. Vad som du känner passar in på dig. 

Det är lätt att fastna och inte orka förändras för att man vill fixa de stora och jobbigaste energiläckagen. Tänk om du skulle lyckas med de stora och jobbiga sakerna som suger din energi genom att täppa till alla pyttesmå hål först. När du har lagat de små hålen så behöver du inte längre ösa ut så mycket vatten ur båten och du har mer kraft att laga de lite större hålen. Börjar du från det hållet så gör du det lättare att hantera.

Vad kan då dessa småhål vara? Allt från att rensa garderoben till att rätta till gardinen som hänger snett. Alla de där småsakerna som stör dig. På seminariet fick alla i uppgift att skriva ner 100 saker som man går runt och retar sig på och som tar ens energi. Gör det du också och checka av dem efter hand!

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *