Jag har en vacker kropp och det har du också. <3

Detta inlägget skrev jag för flera veckor sedan och har verkligen fått ligga till sig….

 För mig är det mycket betydelsefullt att du läser detta. Tack. <3

Jag tror inte jag känner någon som är helt nöjd med sin kropp. Det spelar ingen roll om du är en man, kvinna, kille eller tjej. Vi är fenomenala på att hitta skavanker på vår kropp. Ett barn däremot älskar sin kropp. Utforskar den med ett öppet sinne. Kollar hur allt funkar. Vilka signaler som skickas till hjärnan vid beröring. Sen sätter vi vuxna reglerna på vad som är ok att uttrycka och säga högt. Vi kommenterar våra kroppar och pratar gärna högt om allt vi skulle vilja förändra och hittar alla fel vi kan. Finns det inga fel så skapar vi dem. Att tro att barnen inte tar upp alla signaler är helt galet! De ser och hör precis hur du känner. Var så säker på det!

 

Jag och min kropp har ett brokigt förflutet. Vi har bråkat mycket. Vi är inte alltid överens. Vi har varit arga på varandra många gånger!! Idag är vi bra kompisar. Vi gillar varandra. Vi älskar varandra till och med. Vi är fortfarande ovänner ibland men inte så länge. Idag har vi en öppen kommunikation med varandra.

Hur kan jag få mina barn att förstå sin vackerhet om jag inte kan se min egen?

JAG har en vacker kropp.

Jag HAR en vacker kropp.

Jag har EN vacker kropp.

Jag har en VACKER kropp.

Jag har en vacker KROPP.

Meningen får olika betydelser beroende på var du lägger betoningen.

Säg den om och om högt.

Hur känns det i dig? 

Jag vet inte värdet av min kropp och själ för jag har inte tjänat ihop till den. Den bara finns. <3 <3 <3

 

Pussinuss

 

4 thoughts on “Jag har en vacker kropp och det har du också. <3

  1. Semester utan alkohol brukar ga bra nu pa senare ar. Nar jag ar ledig kan jag bade vila och sova ordentligt. Det ar stress och somnbrist som har triggat mitt drickande de senaste aren. Sa det blir till hosten och vintern som jag kommer att fa kampa for min nykterhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *