Kan du ta emot en komplimang?

0

Jag tänkte jag skulle börja med att skicka ut en fråga varje fredag till dig som du kan fundera över.

Vill du svara vore det superkul!!

Jag har ingen aning om hur detta kommer att bli men det gäller att börja innan man har alla svaren!! Eller hur?


 

 Jag tycker om att ge komplimanger! Påpeka saker till människor som de inte tänker på. Det kan handla om många olika saker. Allt från “vilken fin tröja, den klär dig verkligen” till “vilket härligt skratt du har”.

Jag satt häromkvällen och spindlade (för dig som inte vet så är det den bästa tänkbara coachningen till att hitta sina drivkrafter och bli ETT med kropp och själ). Jag började fundera kring om jag ger komplimanger. Jo, men det gör jag väl? Eller gör jag inte det?? 

Tankarna gick i ett virrvarr och idag har jag enats med mig själv att jag gör det. Jag ger komplimanger och jag blir glad när de tas emot med ett tack. Inte att man bortförklarar den utan verkligen tar till sig mina ord. Det är ett utbyte av energi.

Själv har (eller hade kanske jag ska skriva) jag svårt att ta emot en komplimang. Urskuldar den ofta med “åh, den här gamla trasan” eller “det var bara något jag slängde ihop”. 

Från och med igår så började jag att verkligen suga åt mig alla komplimanger jag får. Verkligen ta åt mig och låta dem sjunka in. Min coach och mentor Birgitta förklarade för mig att det är inte schysst att bortförklara dem. Personen som ger gör det för att glädja och uppmärksamma mig. Nu är det helomvändning och jag är beredd att bli överöst av komplimanger!! 

Häromdagen när jag var och handlade så kom en främmande kvinna fram till mig och sa att hon tyckte att jag hade en mycket vacker kappa. Jag sa; Tack!

 

Sen log jag hela vägen hem. Det kändes riktigt gott! Det är en vacker kappa som min mamma har sytt åt mig. Hon är så duktig på att sy!

Vad är jag duktig på?

Jag är duktig på att sprida glädje!

Jag är duktig på att lära mig snabbt!

Jag är duktig på att ifrågasätta!

Jag är duktig på att laga mat!

 

Pussinuss

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke