Heta grönsaker med palsernacksris och mango chutney!

Den härliga grönsaksröran jag gjorde härom dagen har fått gotta till sig i kylen tills idag. Receptet hittar du här. Till det gjorde jag palsternacksris och en mango chutney. Det blev så himla gott!! Nästa gång drar jag ner på curryn tror jag ;). Gillar du inte palsternacka så är det bara att byta ut mot blomkål eller kålrot. Bara fantasin som hämmar möjligheterna!!

 

Palsternacksris

1 stor palsternacka

2 msk macademianötter

2 tsk olja

½ tsk agave

1½ tsk saft från citron


Kör en kort stund i matberedare eller minihackare. Det ska blandas och likna ris. Vill du ha större bitar så kan du hacka palsternackan och nötterna istället och blanda runt med resten av ingredienserna.

 

Mango chutney

3-4 dl mango

1-2 cm ingefära

2 tsk saft från citron

2 tsk äppelcidervinäger

1-2 cm ingefära

lite cayennepeppar


Mixa allt till en slät sås i mixer.

 

 

Pussinuss

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *