Kan man vara unik och ändå passa in?

En tulpan behöver inte imponera på någon. Inte en enda! Den behöver inte kämpa för att likna en ros. Den behöver inte. De är inte likadana. Det finns tillräckligt med utrymme i trädgården för många sorters blommor. Inga begränsningar existerar. De behöver inte likna varandra för att göra rabatten färgrik och vacker. De behöver bara vara sig själva. 

 

 

Du behövde inte kämpa för att göra dig lik någon annan. Du är unik och du skapades på det sättet. Titta på små barn. De är olika. Så länge de tillåts att vara sig själva, kan de inte låta bli att glänsa. När barn lär sig att konkurrera, att sträva efter att vara bättre än andra, det är då glansen avtar….

 

Vi behöver varandras olikheter. De gör världen till en vacker plats! <3 <3 <3 

 

Ibland kan jag önska att jag var någon annan som kommit längre mot mitt mål och har det jag tror att jag vill ha. Då backar jag tillbaka. Det är en känsla jag är ute efter. Om jag vore henne så skulle jag känna mig fulländad och lycklig! Då skulle mitt liv vara perfekt!! Så är det givetvis inte. Inte för dig heller….

När jag backar tillbaka och låter svaren komma till mig då kommer lugnet och jag vet att allt är möjligt! Jag är precis där jag ska vara i mitt liv. <3 Jag har toppar och jag har dalar. Precis som du.

Hur vill du känna dig?

 

Pussinuss

2 thoughts on “Kan man vara unik och ändå passa in?

  1. Hej, får jag kopiera din text, första stycket med bild? Arbetar som specialpedagog där jag kämpar för varenda elev och ser eleven som unik trots svårigheter. Vill gärna lägga ut på min fb. Vi behöver lyfta fram olikheter hos oss alla. Vilken källa kan jag referera till? Mvh Maria Lindgren

    1. Åh vad roligt Maria!! Vad kul att jag inspirerade… Klart du får dela min text, referera gärna till min blogg. superkul!! 🙂 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *