Vad får dina tårar att falla?

Det är inte bara när vi känner smärta och sorg som tårarna kommer. De kan rinna nerför kinden när du känner dig stolt och berörd. Du kan skratta så mycket att du gråter av glädje! 

 


Jag har lätt för att gråta. Jag har känslorna utanpå och mycket berör mig. De är en del av mig och det har givetvis sina fördelar och nackdelar. Visar jag mig svag när jag gråter? Jag känner att jag blottar mig och visar min sårbarhet. Det är en styrka och det ligger mycket mod i att visa mina tårar. För mig gör det det. Jag älskar när människor visar vad de känner. Verkligen är sig själv i sin egen kropp. Inte bara pratar om hur bra allt är utan även hur dåligt man stundtals mår.

Vi borde kanske vara mer som barn. De visar verkligen alla känslor! Ena sekunden arga som ett bi och i nästa stund skrattar de. 


Härom dagen skulle jag berätta något som jag tyckte var roligt. Det gick så dåligt eftersom jag kiknade av skratt halva vägen in i historien och tårarna bara rann… Underbar känsla. Det händer rätt ofta… 

När jag har gråtit klart så känns det befriande. Det känns som den tunga ryggsäcken har fått vingar och flugit iväg. Det enda tecknet på att det hänt är de svullna ögonen på morgonen. Men det är det värt!


Jag vill be dig att nästa gång du gråter, ställ dig framför spegeln och försök fånga skönheten i din sorg/glädje eller ilska. Ofta vill vi inte möta blicken när våra ögon är röda av tårar. Du är vacker precis så som du är. Du är vacker…

 

Pussinuss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *