En bukett blommor och en värmande linsgryta.

Vilken dag det har varit idag! Jobbet gick som en dans! Jag fick sitta ner med två av mina bästa vänner och prata om livet. Vi pratade om det som varit, det som är och det som kommer. Att livet kan ta slut imorgon…. Att livet kan börja imorgon…. När jag kom hem la jag mig en stund och vilade med katten min. Så mysigt att krypa under täcket och lyssna på hans spinnande… Sedan var det upp igen för att hämta dottern i skolan och påbörja middagen. Jag gjorde lasagne till familjen idag och till mig själv blev det linsgryta. Den kan med fördel serveras med ris men jag åt den som en soppa. Det känns som en evighet sedan som jag delade med mig av ett recept men var sak har sin tid och plats!

 

Senare på kvällen när jag skjutsade hem Evelina (dottern) från modern dans så hoppade en groda över vägen. Enligt boken ”Djurens Språk” Solöga så vill grodan säga oss;

Gläds åt allt det goda i livet, bejaka livets glädjeämnen. Uttryck din glädje och du gläder andra. Livets höjdpunkt är nu. Din gåva är att känna glädje och meningsfullhet.

 

 

När jag kommer hem så möts jag av en bukett blommor från min man! Åh jag smälter….. Känslan av att få blommor känns som bäst när jag förväntar mig dem som minst!!

 

Värmande linsgryta

1½ dl röda linser

2 morötter i skivor

2 potatisar i tärningar

1/4 blomkål

½ broccoli

1 hackad vitlöksklyfta

2 tsk spiskummin

1 burk kokosmjölk

1 krm sambal oelek

1 dl passerade tomater

2 msk tomatpuré

½ msk grönsaksbuljong


 

Värm oljan i kastrull. Fräs vitlök och spiskummin några minuter. Tillsätt grönsaker, linser (sköljda) och övriga ingredienser. Låt småputtra i en halvtimme. Jag gillar när grönsakerna är riktigt mjuka…. Ät och njut!!

 

Pussinuss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *