Krämig och god chokladkaka!

Ibland är tillbakablickarna på facebook riktigt kul! Jag blir glad när jag märker att jag har förändrats. Vi gör ju faktiskt det utan att lägga märke till det. Jag skriver av mig mycket och det hjälper mig att märka vilka framsteg jag har gjort. För ett tag sedan gjorde jag en enkel anteckningsbok att reflektera i. Jag tror att jag ska utveckla den för jag vet att fler skulle behöva den. <3

Så, för ett år sedan gjorde jag en smarrig chokladkaka som du gärna får prova att göra. Mumsfillibabba!!

Krämig och god chokladkaka

Botten

1 dl cashewnötter

1 dl hasselnötter

6-8 dadlar

2 msk mandelmjölk

1 msk gojibär

knivsudd salt

Fyllning

3 bananer frysta i skivor

1 dl mandelmjölk

2 msk kakao

1 msk carob (kan uteslutas)

Chokladsås

2 msk agave

1 msk mandelmjölk

1 msk kakao


 

Mixa ingredienserna i en matberedare och tryck ut i en liten springform. Eller så kan du lägga gladpack i en plastlåda och tryck ut degen i den.

Mixa sedan fyllningen och häll över. Sätt in i frysen någon timme. Rör ihop chokladsåsen med en gaffel. Ta ut kakan en stund innan du äter och häll över chokladsåsen. Jag sprinklade över lite kokos också men det behöver du inte göra….

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *