Känner du dig utmattad av all självhjälp?

När jag för några år sedan blev arbetssökande efter många år på ett jobb som jag egentligen inte trivdes så bra på så började jag söka. Jag ville ta reda på vad mitt nästa steg skulle vara och jag tänkte använda all min tid åt att lära mig allt det jag inte hade hunnit tidigare (samtidigt som jag sökte nya jobb såklart)!! Mina tankar och idéer blev ännu spretigare. Ena dagen ville jag starta ett café och nästa dag skulle jag bli virtuell assistent. Känslorna gick upp och ner. Jag lyssnade på webinarer och hoppade på kurs efter kurs samtidigt som jag försökte genomföra affärsidéerna jag hade. Ville hjälpa mig själv på alla sätt jag kunde för att känna mig lyckad! Gick det bra för mig? Inte direkt…. Jag blev helt matt och tappade luften. Det finns en stor skillnad i hur vi tänker och agerar i vår personliga utveckling.

Försöker du bli en bättre människa eller vill du expandera din potential?

 

Det är en stor skillnad här. Försöker du bättra dig så kommer du aldrig att känna dig kraftfull. Är du medveten om din potential och vill expandera så öppnas en rad möjligheter! Många går runt och tror att om jag bättrar mig tillräckligt så blir jag hel. När jag nått det målet så känns det bra! Vems mål är det egentligen som jagas? Är det mina eller är det de som jag “ska” vilja ha? Vill jag ha det alla andra har?

 

Hur vet du när dina mål är rätt?

När du är på rätt väg så straffar du dig inte innan du nått ditt mål. Du älskar dig själv precis så som du är idag ändå. Det är känslan om oss själva som är betydelsefull. Det finns oändligt med känslor att välja bland! Vad vill du ha mer av? Kärlek, trygghet, frihet, glädje, respekt eller något annat. Vad behöver du göra för att känna dig så idag?

Var flexibel med ditt mål. Allt inklusive du är i ständig rörelse. Varje cell i din kropp vibrerar!

 

Pussinuss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *