Så räddar du en smoothie med tråkig färg och kvällens blåbärssmoothie!

Det är så länge sedan jag gjorde smoothies. Det är så bra att dricka till frukost, mellis eller när som helst! Min man har tjatat länge att jag ska göra en till honom. Han tycker det är bra att ha med när han är iväg och jobbar… Jag brukar lägga i lite av vad som finns hemma. Ibland blir det fantastiskt gott och ibland blir det sådär. Kvällens blandning blev riktigt najs!! Jag gör den på kvällen eftersom Jocke (min man) börjar jobba en timme tidigare än mig och jag är inte direkt känd för att vara morgonpigg!! 🙂

 

Blåbärssmoothie

6 dl vatten

1 msk chiafrö

½ dl cashewnötter

5 stjälkar svartkål

1 apelsin

saft från ½ citron

2 dl mango

3 dl blåbär

1 msk vetegräs

1 msk maca

½ dl vinbär (hittade i frysen som jag plockade i somras)


Mixa och njut!!!

 

 

Även om du har en massa godsaker i din smoothie så kan den få riktigt tråkig färg! Jag vet inte hur det är med dig men jag äter med ögonen också.

Rödbeta- gör smoothien riktigt mörk rosa och inbjudande! Innehåller kostfibrer!

Spirulina- ger en härlig grön färg plus att den drar ut gifter ur kroppen! (y)

Blåbär- ger en lila fin färg plus att de är fyllda av antioxidanter!

Hallon- då blir den syrlig och rosa.

Björnbär- blir härligt mörk och fräsch.

Vetegräs eller nässlor- ger också fin grön färg.

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *