Denna goda och krämiga fudge med salt på toppen smälter ljuvligt i munnen. Den är vegansk, glutenfri och så enkel att göra! Tänk bara på att förvara den i frysen och ta ut den några minuter innan du ska äta den.
Tahini är gjort på sesamfrön och de är väldigt rika på mineraler till exempel järn, kalcium, magnesium och zink.
Dadlar är fria från kolesterol och innehåller lite fett. De innehåller sju olika vitaminer och 10 mineraler – till exempel C-vitamin, A-vitamin, flera B-vitaminer, kalcium och järn.
Vaniljbönor har starka antioxidanter i sig som hjälper till att förhindra cell- och vävnadsuppdelning. Antioxidanterna skyddar också immunsystemet.
Havssalt och himalayasalt innehåller massor av näringsrika mineraler som kroppen behöver.
Raw tahini Fudge
1 dl tahini
1 dl dadlar (blötlagda)
1 krm vaniljpulver
en gnutta salt
Mixa allt utom saltet till en jämn och fin smet. Du kan behöva putta ner smeten med en slickepott. Forma till önskad form och på med lite salt på toppen. In i frysen någon timme innan du kan njuta av dem.