Mördarsniglar gillar inte kaffesump!

Vilken dag!! Igår var det ganska så kallt och blåsigt men idag har våren kommit!! Underbart!

Jag fick sån energi så jag började att rensa ogräs i rabatterna. Det fanns massor kan jag lova och jag är inte klar på långa vägar!

 

Det blev minsann en långpromenad med Jocke också. Vi gick längs ån och ner till hembygdsparken. Jättevackert och så mysigt att bara vara i naturen med mannen i mitt liv. Han har mycket mer kondition än mig så vi satt ner en stund på en bänk och pausade. Vi kom överens om att detta ska vi göra varje vecka. Gå ut och promenera tillsammans.

När vi kom hem igen så fortsatte jag att rensa ogräs. Jag kan redan nu känna träningsvärken jag kommer att ha imorgon och det är det värt! Katterna följde mig runt i trädgården och det är kul med sällskap. Jag hittade massor med insekter i rabatterna. Jag antar att det är bra för jorden. Daggmaskar, nyckelpigor, gråsuggor, snäcksniglar och en mördarsnigel. Varför heter det mördarsnigel? Inte mördar de någon? De äter mycket. det håller jag med om men inte mördar de?!! På jobbet har de börjat spara all kaffesump för tydligen så gillar mördarsniglar inte det alls! Det ska jag prova i min trädgård. Vi har bott här i elva år och har inte sett en enda förrän förra sommaren. Jag vill ha kvar mina växter….. 😉

 

 

 

”Daggmask – Hämta kraft och styrka ur jorden. Min gåva till dig är att skapa harmoni. Daggmasken visade mig styrkan i att leva i harmoni med Jorden. För dig gäller det att leva och verka i harmoni med din omgivning.” Ur Djurens Språk av Solöga.

Vi grillade eftersom vädret var så vackert och jag lärde mig att chillibites från Garant är inget vidare att grilla. Det blir bara en varm sörja eftersom de faller sönder… Gott men ingen stekyta! Jag hittade något annat godare i frysen. Det är ett nytt märke jag hittade på City Gross för någon vecka sedan. Love it!! Snart dags att köpa mer… 😛

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *