Inte för att skryta men detta är jag bra på!

Vi har mycket lättare att berätta för andra vad vi är dåliga på. Så är det! Vi är även duktiga på att berätta för andra vad de är bra på men har mycket svårare för att lyfta fram oss själva (inte alla men alldeles för många!). Varför är det så? Bra fråga! En hel del människor förminskar sig hellre för att andra inte ska tro att de är något. Men alla är ju faktiskt något. Vi är alla fantastiska varelser på denna planet. Vi har olika styrkor och drivkrafter som blir ostoppbara om de får rätt bränsle. Tänk vilken värld vi kommer att leva i när alla uttrycker sig utan att bli dömda och förlöjligade.

Vi vågar inte säga vad vi är bra på för att vi är rädda för att andra inte ska tycka likadant. Tänk om jag säger att jag är bra på att måla eller att jag har vackra ben och personen jag säger det till inte tycker likadant. Det gör de kanske inte och det är ok. Vi kan ju inte alla gå runt och tycka lika. Jag tycker att jag är grym på att komma med nya idéer men det tycker kanske inte du. Vem bestämmer vad som är rätt? Det finns inget rätt eller fel. Det finns olika. Olika är bra. Olika innebär att vi skapar förändring framåt. När alla tänker likadant, hur ska saker och ting då kunna utmanas och ifrågasättas?

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *