Känner du dig värdefull?

Värdefull. Full av värde. Du är redan allt. Vilka möjligheter du har! Lägger du märke till dem? Så som du behandlar dig själv kommer andra att behandla dig.

Är du trött på att bli dåligt behandlad av andra, börja ta hand om dig själv. Säg snälla saker till din spegelbild. Smek dig lite lätt på kinden. All mjuk beröring sätter igång oxytocin i kroppen och du blir lugnare och gladare.

Jag har värderat andra högre än mig själv i alldeles för många år! Varför? Varför skulle jag vara mindre värd än alla andra? Jag stod åt sidan och släppte fram alla andra. Jag tycker om att lyfta andra och få dem att se sina styrkor men inte medan jag står på ostadig grund och sjunker längre och längre ner i geggan. Nej, det är slut med det! När jag låter mig själv ta plats och uppskattar mig då får jag tillbaka det. Börja idag. <3

Att inte ta emot en komplimang är att förolämpa personen som uttrycker den. Den ska omhändertas med öppen famn. Prova och känn hur det känns!

Jag är värdefull.

Min tid är värdefull.

Min omsorg är värdefull.

Min kropp är värdefull.

Mina känslor är värdefulla.

Vi är alla värdefulla!

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *