Jag är en bra mamma…

Idag hyllar jag mig själv och min utveckling i min mammaroll. Det började otroligt skakigt i början. Låg på sjukhus en lång period och var nära att mista mitt barn. Han var stark med en enorm kämparglöd! Sedan skapade jag och min man två barn till. Jag var en av alla mammor som skäller. Gapade och skrek när barnen inte gjorde som jag ville. Varför? Jag var inte i balans och kände utomstående krav om hur en familj skulle vara och se ut. Jag vet idag att ingen vinner på att skälla eller skällas på. Den som skäller får dåligt samvete och den som skälls på känner sig kränkt, förminskad och oälskad.

Idag är det sällan eller aldrig jag höjer rösten. Jag behöver det inte. Jag lyssnar och respekterar mina barn. Är inte alltid överens med dem men jag försöker sätta mig in i hur de känner. När jag vet varför de gör som de gör så är det lättare att förstå. De lyssnar och respekterar mig. Min dotter sa härom dagen. -Mamma, när du höjer rösten då vet man att det är allvar.

Jag skrattar och har kul med dem! Blir allt lite stolt över att jag och min man har kunnat skapa dessa underbara individer. De är alla så olika med olika behov.

JAG är en bra mamma.

Jag ÄR en bra mamma.

Jag är EN bra mamma.

Jag är en BRA mamma.

 Jag är en bra MAMMA.

Var jag än lägger betoningen så stämmer det. Visst finns det dagar när jag tvivlar på mig själv. När jag känner att jag inte räcker till.
Jag har en trygghet i min mammaroll idag som jag önskar att jag haft när barnen var mindre. Jag trodde att alla andra visste vad som vad bäst för mina barn, att saker och ting skulle vara på ett visst sätt. Att JAG skulle vara på ett visst sätt.
Jag förstår nu att det är ok att göra fel, att säga nej till mina barn för att jag tänker på mig själv. När jag väljer mig så säger jag samtidigt till mina barn att välja sig själva. Jag säger förlåt när jag gjort eller sagt något fel och står för det utan att bortförklara och lägga skulden på någon annan.
Jag duger. Jag räcker till. <3 <3 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *