Därför ska du ifrågasätta dig själv varje dag!

Idag var andra dagen på stranden i Porec. Det är varmt som attan och vi har sån tur att vi kan ligga i skugga från träd om vi vill. Andra år har vi trängts under två parasoll. Vi är tio personer så du kan förstå att det kan bli trångt! Vi ligger i gräset och har bara några meter ifrån att kunna hoppa och dyka rakt ner i havet. Alla utom jag har hoppat. Jag glider ner från stegen för jag är inte så bekväm med att få vatten i näsan…. Ooops!

Mitt boksällskap denna semester är Danielle Laports “The desire map”. Den får mig verkligen att tänka till och ifrågasätta mig själv och varför jag gör som jag gör. Jag har inte läst så många sidor än men några tankar har redan dykt upp i mitt huvud. Inte så konstigt kanske…

 

Ibland eller ganska ofta faktiskt så har vi rätt dålig koll på varför vi gör som vi gör. Gör du det för din skull eller någon annans? Ibland är svaret inte så självklart som du tror.

 

– Jag vill bli coach.

Varför?

– För att jag vill hjälpa människor att se sin potential.

Varför?

– För att de ska älska sig själv fullt ut.

Varför?

– Då blir jorden kärleksfullare.

Varför?

– När alla älskar sig själv har ingen något behov av att göra någon annan illa.

Eller……

 

– Jag vill bli jurist.

Varför?

– De tjänar mycket pengar.

Varför vill du tjäna mycket pengar?

– Annars är jag inte betydelsefull.

Varför är du inte det?

– Min pappa tycker att pengar är viktigt.

Varför är det viktigt för dig?

– Annars slutar min pappa att älska mig.

 

Märker du skillnaden på de här två personerna? Båda kan vara lika framgångsrika men drivkrafterna är totalt olika! Vem tror du känner störst lycka och välbehag? Vem vill du vara?

 

Jag håller på att utbilda mig till coach av just de orsakerna som jag skrev och känner du att du behöver coachning för att komma framåt i livet och se din potential så skriv till mig på levandefrukost@gmail.com. Jag kommer inom kort tid att söka testklienter till ett mycket fördelaktigt pris. Berätta lite om dig själv, var du känner dig fast och vill komma vidare med. Kanske är det dig jag hör av mig till!

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *