Vill du ta dig loss från dina problem på ett enkelt sätt? Följ dessa 5 steg!

Många känner sig fast! Låsta utan verktyg att ta sig ur problemet. Hur skulle det kännas för dig om det var möjligt att ta del av en teknik som snabbt tar dig till ditt högre jag (eller vad du vill kalla det för) och som tar dig loss? Det fungerar bra för mig och kanske det gör det för dig också!

När du är fast i problem och känner av att det inte går att ta dig därifrån, vad gör du då? Det blev så kristallklart för mig när jag såg Tony Robbins dokumentär “I am not your guru”. Du kan inte ta dig till en problemfri zon när du är fast i tankarna som håller dig tillbaka. Då ser du inga möjligheter!

Vi har i huvudsak tre hjärnor; en reptilhjärna, en känslohjärna, och vår högre medvetenhet eller kreativa hjärna. Jag förenklar verkligen hjärnan och hur den fungerar men för detta ändamålet är det tillräckligt…

För att ta dig genom de negativa känslor av att vara fast behöver du flytta känslorna från reptilhjärnan genom en känslomässig reaktion, och slutligen vidare till högre jag så snabbt som möjligt. Där kan du höra din intuition. Gör den enkelt med hjälp av de här 5 stegen. Den är användbar när du ställs inför något jobbigt, en besvikelse eller någon annan obehaglig situation.

Börja med att föreställa sig att du har en liten stege med fem steg framför dig. Varje steg  leder dig bort från problemet och mot intuitivt guidad lösning eller ny riktning.

Blunda och ta det första steget, säg högt för dig själv:

Steg 1. Hel*%#te!!! (Detta är reptilhjärnans svar.) Ta två djupa andetag.

Ta ett mentalt steg, med problemet i åtanke, upp till

Steg 2. Då säger du, “Herregud!” Återigen ta två djupa andetag.

Detta steg flyttar dig till ditt emotionella svar. Här låter du som ett offer.

Steg 3. Ta det tredje steget och säg, “Åh nej!” Ta två djupa andetag. Detta steg tar dig längre in till ditt emotionella och även förnekande svar.

Steg 4. Fortsätt till steg 4 och säga, “Jaha!” Detta steg tar dig ur förnekelse och in i acceptans. Svaren lossnar.

Kliv upp på det översta steget till ditt högre medvetande. Ditt inre som kan se klart och säga,

Steg 5. “OK! Vad är lösningen? “Detta sista steget öppnar upp till full acceptans av händelsen och nu ger dig tillgång till en  intuitiv reaktion.

Detta kan ta ett tag att gå igenom i början men om du tränar så kommer det att gå snabbare till slut.  Varje gång du möter något som gör dig upprörd kan du lugna dig själv. Andas och gå genom de fem stegen… Lycka till!

 

Christine

-Coach och idékreatör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *