Kom ihåg detta när du känner dig vilse och ensam. Del 2.

6. Att vara ensam innebär inte att du känner dig ensam, och att känna dig ensam betyder inte att du är ensam. Problemet behöver inte vara ensamhet. Du kan känna dig ensam i närvaro av andra. Du kan känna sig ensam i en folkmassa, på arbetsplatsen eller på kalas. Tänk på det och välj dina relationer. Det är bättre att vara ensam än att vara i dåligt sällskap. När och om du bestämmer dig att komma tillbaka, gör det för att du verkligen vill inte bara för att slippa vara ensam. Du kan vara ensam i ett rum och ändå känna dig sedd.

7. Alla behöver inte stödja dina beslut. Vänner och familj kommer inte alltid att stötta dina mål. Du behöver fullfölja dem ändå. Följ din intuition. Då gör du vad som känns rätt även om det inte verkar rätt för andra. Din instinkt har sällan fel. Kanske det inte går som du väntat dig men det kommer att leda dig i rätt riktning. Sluta oroa dig över vad alla andra tycker! Håll drömmen levande och tala din sanning.

8. Du är inte den du tidigare var och det är ok. Du har gått igenom många upp-och nedgångar som har gjort dig till den du är idag. Det finns en mening med all skit vi tar oss genom. Mycket har hänt genom åren. Saker som har fått dig att ändra perspektiv. Tiden går och ingen förblir densamma. Alla förändras men en del människor kommer fortfarande att säga att du har förändrats. Besvara dem genom att säga, “Det är klart jag har förändrats. Det är vad livet handlar om. Jag är fortfarande samma människa, bara lite starkare nu än jag någonsin tidigare varit. “

9. De bästa dagliga förändringar du kan göra. Gör alltid ditt bästa. Förstå att ditt bästa kommer att förändras många gånger. Livet går upp och ner. Vissa dagar är saker och ting lättare än andra dagar. Förändringarna ska du skapa utan krav att prestera. De ska komma naturligt och lätt. De små förändringarna du gör varje dag kommer att växa sig stora och starka till slut. Gör ditt bästa i nuet. Lev en dag i taget, just här, just nu. Gör det bästa du kan i det. 

10. Allt har betydelse i slutändan. – varje steg, varje ånger, varje leende, och varje kamp. Alla hopplösa händelser betyder något. Skitlönen på ett jobb du avskydde, kvällarna du tillbringade med vänner du aldrig träffar längre eller alla timmar du spenderat med att skriva på en personlig blogg som ingen läser. Allt detta har stärkt dig på olika sätt. Alla händelser har givit dig kraft. De händelserna har gjort dig till den du är idag.

Vad gör du för att vara positiv när du känner dig vilsen och ensam? 

Christine

-Coach och idékreatör

2 thoughts on “Kom ihåg detta när du känner dig vilse och ensam. Del 2.

  1. Jag har en familj som består av pappa o 3 bröder. Efter att mamma dog 2011 känns det som jag inte har någon familj längre. Vi ses när någon fyller år, men högtider och då särskilt julen är som förgiftad. Jag och min äldsta bror lever ensamma och jag har i alla fall ingen lust och styra o ställa själv m julen. Det hade varit helt annorlunda om jag haft en partner och jag tror min bror känner likadant. De andra bröderna har sambo o mindre barn, varav den ena “flyr” o den andra inte mår bra. Pappa har pratat om att evt fira jul hos honom, men han har väl inte fått så mycket respons ifrån oss barn eftersom vi vet att det är vi som får fixa allt. Vet inte om det är därför han inte hört av sig alls angående det eller om han tror att alla har sitt eget att styra med. Kommunikation är “farligt” i min familj.. Känner mig så ledsen att det är så här och vet inte vad som ska till. Känner mig väldigt ensam och tycker egentligen det skulle vara bättre att inte ha någon familj 🙁

    1. Vad tråkigt att du känner så… Jag hoppas att du fick en jul så som du vill ha den. Kram och ta hand om dig. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *