Sex gåvor att ge din partner! Gåva 1

De bästa gåvorna kommer inte från affären. De kommer från hjärtat.

I början av de flesta relationer visar man sin kärlek på många olika sätt. Allt från små kärleksbrev till spellistor på Spotify med ballader. Det skapar en känsla av sammanhörighet. Ju längre förhållandet blir desto svårare kan det vara att ge den perfekta gåvan! Många upplever att kraven höjs för varje gång. Släpp det. Pengar har ingen betydelse. Det handlar om hjärtat och magkänslan.

De allra bästa presenterna kan inte slås in. De är de tankar och gester som kommer direkt från hjärtat.

Eftersom det är en tid på året när presenter är något alla funderat på är de sista dagarna på året ett perfekt tillfälle att förvandla din relation från underbar till magnifik genom att ge din partner dessa sex viktiga gåvor!

Gåva 1-  Kärleksspråket. 
Du vill känna dig älskad av din partner och din partner vill känna sig älskad av dig. Utmaningen för många är att du visar kärlek så som du själv vill ha det och inte som din partner vill.

Kanske du upplever fysisk tillgivenhet som kärlek medan din partner älskar att få hjälp med hushållssysslorna. Det finns många sätt att visa kärlek. Det handlar inte om att ha goda eller onda avsikter. Det handlar om förståelse.

När vi växer upp lär vi våra föräldrars emotionella språk. Vi kan blir förvirrade och upprörda när vår partner inte förstår oss.Identifiera ert unika kärleksspråk och dela det med varandra.

Bekräftelse. En del människor upplever kärlek genom varma ord, oavsett om de är muntliga komplimanger eller uppmuntran. Det kan vara allt från “Jag uppskattar att du tömde diskmaskinen” till “du får mig att känna mig sedd” Oavsett om bekräftelse är din grej så skapar det en vi-känsla. På riktigt!
Tid. Om detta är din grej, vill du ha din partners odelade uppmärksamhet. Det är viktigt för dig att ha tid tillsammans utan distraktioner där ni kan ha djupa samtal och njuta av aktiviteter tillsammans. Det bygger en minnesbank av positiva minnen. Mer stabilitet och tillfredsställelse.
Gåvor. För en del är presenter ett sätt att visa kärlek. Det har däremot ingenting att göra med prislappen. Det handlar om tanken bakom. Det kan vara ett armband eller en vacker sten du hittar på stranden eller något du målat. Den här typen av gåva visar att du har uppmärksammat din partner och att du vet vem din partner är och vad hen älskar.
Handling. Detta kärleksspråk handlar om att göra saker du vet att din partner skulle vilja att ni gör. Allt från att laga middag tillsammans till att städa. Dina handlingar visar din partner att du märker vad som händer i hens liv och vill vara där för hen.
Fysisk beröring. Massage, hålla handen, kramar, kyssar. För en del människor är fysisk intimitet kärlek och tillgivenhet. Om ditt kärleksspråk är beröring kommer ingenting att säga “jag älskar dig” mer än beröring kan.

 

Christine

-Coach och idékreatör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *