Sex gåvor att ge din partner! Gåva 2

Gåva 2- Passion

Passionen blir ofta åsidosatt i äktenskapet. Den trycks undan till förmån för en massa andra viktiga saker. Det är helt ok så länge du inte glömmer bort den. Det finns många fördelar med att ta tillbaka den. Passionen hjälper oss att upptäcka mer om oss själva. Den gör det möjligt att dela mer av dig själv med din partner. Passion förbättrar även relationen genom att göra dig mer tolerant mot din partner.

Bra sex har många andra fördelar också. Orgasm ökar nivåerna av oxytocin, som är ett  måbra-hormon. Det ger en ökad känsla av generositet, minskad stress och förbättrad hälsa. Win-win!

Enkla strategier för att få in mer passion i förhållandet.

Kramas länge. De flesta kramar varar i genomsnitt fyra sekunder. Förläng en kram till 10 minuter utan krav på att det ska leda längre. Det handlar om dina armar runt din partner för att lugna ner dig och din partner. Mysigt!

Ligg nära. För många är det svårt att växla från disken, tvätten till att känna sig kelsugen. Lägg er i sängen med kläder på och se på varandra. Håll händer, titta på varandra, och stanna kvar där i 10 minuter. Det kan kanske låta tramsigt men passionen kan börja kicka igång när ni är avslappnade och liggande.

Känn medan du smeker. Många par smeker varandra utan att egentligen känna. Att smekas av en partner utan närvaro känns meningslöst. Ta tillbaka passionen genom att röra varandra känslomässigt och fysiskt. Du kan göra detta genom att lyssna in din partner. Lägg märke till hur det känns att röra och beröras. Detta hjälper er båda att verkligen vara i ögonblicket.

När ni båda fokuserar på samma sak vid samma tidpunkt fast i olika roller skapas en magisk samhörighet.

 

Christine

-Coach och idékreatör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *