Sex gåvor att ge din partner! Gåva 6

Gåva 6- Lyssna aktivt på varandra
I början på en relation hör du allt vad din älskade säger. Tyvärr, när man är tillsammans under en lång tid, är det vanligt att bli mindre uppmärksam. Vardagen kickar in och allt annat blir viktigare.

Såklart kan du förnya din förmåga till aktivt lyssnande. Är det helt okänt för er att göra det så börja litet och bygg efter det. Ingen mening att börja stort för att sen ge upp! Eller hur? Ni ska turas om att aktivt tala och lyssna på varandra. Gärna fyra gånger i veckan. Bättre med kortare stunder och oftare än en gång i veckan. Prata först om något som är viktigt för dig.

Var ärlig. Dela varandras personliga framgångar och sånt du tycker är spännande, givande och värt att fira. När det är din partners tur att prata så är det viktigt att lyssna utan att avbryta. Lyssna med en villighet av att ge och ta.

När vi är generösa med andra, skapar det fina känslor. Den andra personen börjar naturligt att ge tillbaka.

 

Christine

-Coach och idékreatör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *