Vanliga misstag som hindrar dina drömmar att uppfyllas!

Nu har det gått mer än en vecka in i 2017 och jag vet att många drömmer om att detta ska bli året när drömmarna slår in! Vad kan det bero på när inget händer? Är det nåt fel på dig? Jag sätter på ett klipp med Birgitta Granstöm där hon pratar om just drömmar. Vad är det egentligen som står i vägen från att nå dit? Det finns en mängd olika orsaker till detta och jag tänker ta upp några. Vill du höra Birgittas fulla version på Youtube så hittar du den här. I den videon finns det 14 misstag som sätter käppar i hjulet för att nå dina drömmar!

 

Vågar du ta klivet ut i ljuset?

 

  • Man bygger sin största dröm på en omedveten rädsla. Tänk om din största dröm handlar om att få det där välbetalda jobbet. Kan det egentligen ligga något i att du är rädd för att inte ha pengar? Eller som Birgitta tar upp; du har en kristallklar bild av din drömpartner. Du längtar om att träffa denna underbara människa! Ofta handlar den drömmen om rädsla för ensamhet. Vad skulle hända om den drömmen inte skulle bli uppfylld? Vad är det som gör att du är rädd?

 

  • Man använder sina drömmar som en flykt från ditt liv. Du vill bli av med något i ditt liv. Du kan vara missnöjd med din partner, ditt jobb osv. Då handlar drömmen inte om att bli uppnådd utan det handlar om att bli av med det som tar din energi. Vad är det du behöver släppa taget om för att göra plats för dina riktiga drömmar?

 

  • Man placerar drömmarna i framtiden. Man måste ha kommit till en viss plats innan drömmen kan bli möjlig. “När jag blir pensionär”, “när barnen är stora” osv… Vad kan du göra mer av varje dag för att ta dig ett steg närmre din dröm? Du behöver lära känna dig själv och vad DU faktiskt längtar efter.

 

  • Drömmar ska inte finnas till med villkor på dem. Man tycker att man borde drömma om vissa saker. Jag “borde” ju vilja drömma om ett hus vid havet” eller jag “borde” drömma om en familj, med barn och hus. Eller?Drömmar är i rörelse och i ständig förändring. Det du drömde om för många år sedan behöver inte vara sanna för dig längre. Håll inte fast vid något för att du “borde” ha denna drömmen. Släpp den fri till någon annan och ta in en ny.

 

  • Man bygger sin dröm på sina behov. En vill ha-känsla! Du vill ha pengar, makt, känd osv. När bara egot är med och bestämmer dina drömmar så blir de väldigt svåra att uppnå. Man behöver placera drömmen på rätt ställe så att även själen är med på banan. Du behöver ställa dig frågan: -Vad kan min dröm bidra med till världen? Vad i mig kan jag bidra med till världen när denna drömmen är uppnådd? Du behöver känna in drömmen i din kärna. Det gör att du slutar fråga dig hur du ska uppnå drömmen. Den bara kommer. Universum levererar.

 

  • Man har för få drömmar. När du har brist på drömmar så skapar det en rädsla för att misslyckas med att uppnå den. Det skapar en enorm press på den att uppnås. Skaffa dig en ocean med drömmar! Stora och små. Det skapar möjlighet för dem att växa sig klara. Du kan aldrig ha för många!

Let´s go create!

Christine

-Coach och idékreatör

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *