Duktiga flickor har svårt att säga nej. Är du en av dem?

Igår låg det ett paket i min postlåda. För någon vecka sedan skickade jag rawvegan chokladremmar till Nina Jansdotter. Som tack skickade hon sin bok “Självkänsla på jobbet”. Supergulligt!! Jag har ännu bara hunnit läsa lite här och där och den verkar riktigt bra! Rekommenderas!

 

 

Duktiga flickor har svårt att säga nej.

Att slå knut på dig själv för att vara alla andra till lags. Vad händer med dig till slut? Det är viktigt, otroligt viktigt att värdera dig själv och din tid. Sätt gränser på vad som känns ok för dig. Säga nej när det inte känns bra. Du kommer förmodligen att bli förvånad över hur det tas emot från omgivningen. Hur enkelt det blir efter ett tag. Har du aldrig satt gränser för dig själv så rekommenderar jag att börja med små steg. Börja säg nej till något bara för att känna hur det känns. Har du dessutom barn så lär du dem att sätta sina egna gränser. De gör som du gör inte som du säger åt dem att göra.

Att vara beroende av ständig bekräftelse leder till att du har svårt att ta motgångar. Du jämför dig hela tiden med andra och känner aldrig att du duger. Värdelös och meningslös. Inga upplyftande känslor direkt. Det spelar ingen roll hur bra du än lyckas så fokuserar du på att det kunde varit bättre. Istället för att fokusera på vad du lyckats med så ältar du det som gick mindre bra. Det spelar ingen roll hur du gör för du kommer aldrig att känna perfektionen. Vad händer om du skiftar fokus? Jag är övertygad om att både du och din omgivning kommer att känna mer glädje och kraft! Tjoho!

 

Christine

-Coach och idékreatör

2 thoughts on “Duktiga flickor har svårt att säga nej. Är du en av dem?

  1. Hej vännen!
    Jag måste bara: ” Jag är övertygad om att både du och din omgivning kommer att känna mer glädje och kraft! Tjoho! ” Idag är jag både glad och kraftig 😄 och du har så rätt, det är en befrielse att tillåta sig säga nej. Och säga JA till sig själv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *