Välkommen mars med mer tid för mig! Dag 2.

När du agerar med kärlek till dig själv ökar din förmåga att leva efter med dina värderingar.

Det är en kärleksfull handling att göra små saker för dig själv varje dag. Ju oftare desto självklarare blir det för dig.

Dag 2.

Idag har jag bestämt mig för att en kvart varje dag denna månad ska jag skriva vidare på min bok som jag påbörjade för tre veckor sedan. Det är så lätt att dagarna bara går utan mental tanke på den. Nu har jag satt en påminnelse i telefonen. Det underlättar att det blir en självklar del av mina dagar. Spännande att se hur lång tid det tar för mig att slutföra den! Jag delar med mig av början på den. Det känns jobbigt och samtidigt skoj. Jag vågar lyfta upp min kreativitet i ljuset.

“Det var lördag. Skymningen hade precis börjat falla. Jag satt hopkrupen på det kalla betonggolvet och läste i en bok när det plötsligt blev uppenbart. Det kändes befriande och samtidigt sorgesamt. Här hade jag varit utan samklang med min kreativitet i 40 år. Utan kontakt med min själs längtan. När tappade jag kontakten? För visst måste den ha funnits där tidigare?
Jag kände mig plötsligt som ett skämt, en bedragare. Det lustiga i det tragiska var att jag hade bedragit mig själv. Fört mig själv bakom ljuset. Varför? Jo, för att skydda mig själv. Jag vågade inte ta mitt ansvar i ljuset. Min själ hade alla svar men den var rädd för sin egen storhet.”

Christine

-Coach och idékreatör

8 thoughts on “Välkommen mars med mer tid för mig! Dag 2.

 1. Hejja dig!! 🙂 <3 🙂 Tänk om inspirationen kommer en helt annan tid än när du avsatt tid för den, följer du den då? 🙂

  1. Tack så mycket! <3 Såklart följer jag min inspiration… Vill jag skriva längre så gör jag det. Har jag inte datorn framför mig så finns det andra möjligheter som anteckningsblock och telefon. Jag har lärt mig att det jag tror att jag kommer ihåg till senare gör jag inte. 😉 Lika bra att skriva ner direkt!

   1. Det är samma här 😊 Mina allra bästa låtidėer kommer till mig när jag håller på att somna 😀 Tror alltid jag ska minnas dem, men har lärt mig att grabba tag i telefonen och spela in 😇 Att jag sen inte gör så mycket med dessa melodier är ju en annan femma. Längtar efter en musiker att samskapa med och bolla idéer med 💜

    Kram!

    PS. Har du förresten något tips på hur en kan göra med miljoner foton, texter och melodier som ligger? Som är inspelade och nedskrivna och ligger där men som sällan blir något och kanske är ett steg på vägen till en hel låt till exempel… men som ändå ligger och tar plats… Vill någonstans våga ta bort och ändå kommer jag aldrig dit 😜

    1. Vilken bra idé att spela in på mobilen! 🙂

     Jag tror att när texten är redo att fullföljas till en sång så blir den av.
     Ta en dag när du verkligen är på rätt humör för att rensa. Det som du behåller är meningen. Lita på din intuition. <3

     1. Ja! Jag tänker också så, att det som är meningen minns jag. Som mina låtar jag sjungit i flera år. Även om jag tappar bort dem inom mig, så finner jag dem igen vid pianot 💜

      Jag har länge kämpat med att vara kreativ OCH strukturerad och detta går inte ihop och så låser jag min kreativitet… Någonstans tänker jag att när en låt bara trillar ur mig, då är det en keeper… resten kanske mest är avtryck på vägen och något jag behöver släppa för att fortsätta göra nya avtryck. Det går inte att spara på ALLT 😇😇

      Väntar på den där dagen då jag ska rensa…. 😉😉

     2. Låt din kreativitet flöda fritt!! <3 När du skapar ska du inte ha några ramar att förhålla dig till. Tillåt dig att vara rörig och lite galen 😉 Strukturen hur du sedan går vidare med att nå ut med sången ska du inte blanda in i skapandets varande… <3 Sluta kämpa och se vad som händer… Slng det ordet i papperskorgen!

 2. För mig är ordet “kämpa” blandade känslor kring… Eftersom allt jag gör känns som en kamp i kroppen, även det härliga skapandet 💜 Jag har blivit mycket bättre på att bara låta kreativiteten flöda, sedan någonstans finns också idéer och trådar i vad jag vill göra med det och ibland skapar jag för att dela med mig. Så det är blandat och så tänker jag att det får vara 😊 Känns det kämpigt så gör det, även om det också är roligt 😇👣🎵

  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *