Omgivningen kan inte ge dig den bekräftelse du behöver. Den måste komma inifrån dig.

Självkänsla är en färskvara som behöver fyllas på varje dag. (Jag väljer att placera den i en kista för att det kan motsvara magen. När du oroar dig för dig själv så kan du få ont i nedre delen av din mage.) Det är du som ska fylla på den kistan varje dag. Ingen annan kan göra det åt dig. Visst vore det enklare att lägga ansvaret på någon annan att fixa men det går inte! Är kistan välfylld så gör det inte så mycket när du drabbas av motgångar som skilsmässa, arbetslöshet eller konflikter.

Har du däremot inte ens kistan där din självkänsla ska bo, då blir det mycket svårare. Hur vill du att din kista ska se ut? Blå, svart, lila eller gul? Vilken form har den? Blunda en stund och visualisera din unika kista.

Nu är det upp till dig att överfylla denna vackra kista med alla dina härliga egenskaper!

Du kommer att få mer livslust. Jag lovar dig!

Hur gör du för att fylla den? Jo, varje dag skriver du ner fem bra saker med dig. Fem saker som inte är prestationsinriktade. Det handlar inte om att tävla med dig själv att bli “bättre” varje dag. Det handlar om att lägga märke till hur fantastisk du faktiskt redan är. Du är inte medveten om det än bara….

Blir du inte olidlig och full av dig själv efter ett tag? Nej, nej och nej! En människa som kan bekräfta sig själv och se det vackra i sig själv har lättare för att se det vackra i andra. Detta innebär att när du tänker på dig själv, prioriterar dig själv så blir din omgivning mer lustfylld och rik på glädje. Börja idag att skriva ner fem bra saker….

Behöver du tips på bra egenskaper hos dig?

Unik     Sårbar     Älskvärd     Häftig

Cool     Empatisk     LevAnde     Inspirerande

Härlig     Rolig     Nyfiken     Intuitiv 

 

Christine

-Coach och idékreatör

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *