Det finns konsekvenser med självkärlek som det inte pratas om.

Det är inte bara underbart och lätt som en plätt att älska sig själv. Många tror att det är enkelt och kanske det är så för en del. Men långt ifrån alla. Det är ett stort inre arbete som behöver uppmärksamhet och komplimanger för att fortsätta. Att älska sig själv innebär att vara obekväm ibland. Det innebär att göra saker man själv vill. Inte vad alla andra tycker att man borde. Sätta gränser för sin egen skull. Vikten av att älska sig själv kan kännas tung men i slutändan kommer den att ge dig fred inombords. Det kan kännas isolerande och ensamt. Relationer kommer att försvinna men vill du verkligen ha kvar de som dränerar dig på energi?

Du kommer att bli impopulär för de som inte gillar din nya kraft. Du behöver veta att relationerna kommer att förändras när du står upp för dig själv. Sjukt jobbigt i början! Men det är verkligen värt det. En ny platå kommer att uppenbara sig om du inte ger upp. Ett nytt normaltillstånd. Stå kvar.

Varför älskar inte alla sig själv och står upp för sig själv?

Rädslan för att bli utslängd från sin familj (tribe) är för stor. När du börjar säga nej inför människor i ditt liv som du älskar blir ditt lilla barn du har inom dig (ja, alla har ett inre barn som behöver omsorg och trygghet) rädd för att bli lämnad ensam. Ditt vuxna jag behöver lugna barnet om att det kommer att bli bra. Du kommer inte att bli utanför. Dina nära och kära kommer att reagera till din nya kraft. Det är helt ok. Fortsätt ändå. Förändra sakta och de kommer att hänga med. Du behöver inte skrika åt hela världen att du genomgår en stor förändring. Låt den växa fram i lugn takt. När du äntligen älskar dig själv kommer du att bli mindre arg, bitter och rädd. Det kommer verkligen vara värt det!! Är du redo att kliva in i din kraft?

LevAnde kramar

Christine

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *