Hur pratar du med dig själv när du har gjort ett misstag?

Självkärlek handlar bara om dig. Ingen annan kan älska dig tillräckligt. Du behöver själv fylla din kärleksbägare till bredden. Få den att svämma över! Den skapar självförtroende. Yey!

Att älska sig själv handlar om att sätta gränser. Säga nej när du vill säga nej. Inte göra saker för att andra säger att du ska. Gör det du vill. Där börjar kärleken till dig själv.

Om du tillräckligt länge jagar andras gillande och undviker jobbiga konflikter så överger du dig själv. Faktiskt! Till slut vet du inte ens vad du vill längre. Du är så van att anpassa dig till alla andra. Du kommer också att bli bitter. Ja, jag lovar! Är du bitter så är du inte i kontakt med dig själv. Om du inte vet vem du är kan du inte heller älska dig själv.

Om du inte är ärlig med vem du är inför människor du älskar

så kan de inte heller älska dig för den du är.

 

Hur låter din inre röst när du pratar med dig själv? 

Hur pratar du med dig själv när du har gjort ett misstag?

Är du schysst mot dig själv och tillåter dig att lära av dina misstag eller förminskar du dig själv och säger att du är dum i huvudet? Är du taskig och klankar ner på dig själv? Var ärlig. Du vinner inget på att ljuga….

Om du inte tycker att du är värdefull och älskvärd så drar du till dig människor som tycker detsamma om dig. Kvinnor tror att det inte är ok att berätta om alla kvaliteter de har för de tror att folk kommer att tro att de skryter.

Lägg märke till vilken ton du har när du pratar med dig själv (ja, alla pratar med sig själv!!). Sätt tonen på samma sätt som du skulle prata med ett litet barn som just sjabblat till det. Här skulle du säkert vara stöttande och kärleksfull (och är du inte det så ska du sluta skälla! Barn lär sig inte av det. Det är bara grymt). När den elaka rösten pratar behöver du säga farväl till den. Du behöver inte den längre. Det är dags att göra slut.

 

Tillåt dig att känna dig kärleksfull och förminska inte det du är bra på. 

LevAnde kramar

Christine

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *