11 tips för att kickstarta din kreativitet!

0

Jag tror att vi alla föds kreativa men när du växer upp är det lätt att tappa tron på dig själv. Har du ingen som tror på dig i din närhet är det svårt att hålla kreativiteten vid liv. Om du är lite som mig är du alltid på utkik efter tips på hur du kickar igång ditt kreativa sinne. Det finns böcker, youtube-klipp, appar osv. Här kommer 11 tips från mig! Dela gärna dina egna tips i kommentarerna!

1. Prova att skriva fritt. Börja skriva vad som helst som kommer till dig även om det inte är meningsfullt eller grammatiskt korrekt. Strunta i regler och bara skriv vad som spontant kommer upp i ditt huvud. Behöver du mer idéer på hur du ska göra så hör av dig så berättar jag gärna mer!

2. Gör misstag! Ibland måste du misslyckas för att snubbla över storhet. Låt inte misstagen skrämma dig från att försöka igen. Om du är rädd för misstag och inte vågar testa är chansen stor att du inte utforskar och lär dig allt som är möjligt för dig på riktigt. Misstag är underbart och en del av din resa.

3. Sjung i duschen. Det är ett enkelt sätt att komma utanför din komfortzon  i ditt eget hem. Vill du ta det ett steg längre? Sjung framför spegeln och dansa samtidigt. Att röra på höfterna skapar rörelse framåt.

4.Ha en anteckningsbok med dig vart du än går. Man vet aldrig var nästa geniala idé dyker upp!

5. Ta paus från datorn och telefonen. Gör något helt annat. Ställ dig och diska, laga mat eller gå ut i skogen, sätt dig vid havet och du ska se att dina tankar börjar komma igång igen.

6. Var öppen och mottaglig för nya intryck. Tänk utan begränsningar på vad som du tror är möjligt.

7. Omge dig med kreativa människor. Tillsammans kan ni skapa samarbete och ge varandra feedback.

8. Ge aldrig upp! Öva öva öva. Det finns ingen genväg. En del saker går lätt som en plätt och en del saker kräver övning. Ge aldrig upp!

9. Placera dig på en ny plats där du aldrig befunnit dig. Du ser plötsligt nya intryck. Du får nya kreativa tankar.

10. Slutför något. Det behöver inte vara något stort projekt utan det kan vara att tänka färdigt en idé utan att bli störd. Vad som helst! Det är känslan av att blir klar med något som är det viktiga här.

11. Tvinga inte fram något. Låt det ta tid om det behövs. Lägg inte över andras förväntningar på ditt uttryck om hur lång tid det ska ta eller hur det ska se ut.

 

Jag hoppas att mina tips ger dig idéer till att kicka igång din kreativitet! Behöver du coachning med att ta fram riktning med dina kreativa drömmar så har jag två platser kvar till ett superbra pris! Vågar du vänta? 😉

Läs mer på min hemsida.

Du hittar länk till  min e-bok med 21 övningar för att “Kicka igång din kreativitet” på hemsidan!

Yey!! Let´s go create!

Christine

-Coach och idékreatör

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke