Jag vill släppa alla vilda kvinnor fria! Omfamna din ofullkomlighet.

Var snäll. Var stilla. Var på din plats.

Var sexig, men ha inte sex. Var vacker, men inte för vacker.

Var framgångsrik, men var inte bossig. Ta plats och var tyst.

Säg inte din åsikt, tänk om andra inte håller med. Vad du känner och tänker kan ingen förstå.

 

Harvard-forskare, Carol Gilligan och Lyn Mikel Brown följde tjejer från 9 till 16 år och fann att alla tjejer vid en viss tidpunkt slutar att uttrycka sina åsikter och slutar uttrycka sig för att lättare passa in i samhället. Det gör de för att vara en tilltalande kvinna. Detta är vad de tror förväntas att vara deras vuxna roll.

För tjejer att “förlora sin röst” i tonåren är på riktigt en långsam och plågsam död. Att undantrycka sin inre vilda kvinna för att “passa in”. Vi ska inte försöka civilisera våra döttrar utan vi ska låta de ta all den plats de behöver och förtjänar. Vi ska inte pressa livskraften ur dem. Vi behöver all den kreativitet de bär inom sig för att göra jorden till en färgsprakande kärleksfest!

Tänk att låta våra döttrar uttryckas fullt ut i sin autentiska natur redan från början! Vad skulle hända om vi istället för att behöva återansluta den här delen av oss själva, lät våra döttrar aldrig tappa kontakten med sig själv till att börja med? Det är möjligt att skydda vildkvinnan genom tonåren, vårda henne och ta sin plats i världen.

Vill du släppa din vilda kvinna loss?

Christine

-Coach och idékreatör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *