Hur vet du att du är kreativt blockerad?

Många människor önskar att de vore mer kreativa. Att de kunde ta sig tid att skapa men något hindrar dem från att våga. “Tänk om det inte blir bra.” “Tänk om de skrattar åt mig.” Det krävs mod att ta steget.

Det finns många ledtrådar att dra i. En superbra är avundsjuka. Finns det någon du tycker illa om eller till och med avskyr? Tycker du att deras kreativa uttryck är nonsens och att du kunde gjort det lika bra eller mycket bättre, då är du kreativt blockerad.

Du har miljoner ursäkter till att inte använda din förmåga.

“Jag är för gammal”

“När jag har pengar ska jag börja”

“Jag är bara egoistisk”

“Mina drömmar är inte så viktiga”

“Min familj kommer att tro att jag blivit tokig”

 

Kreativitet är ingen lyx som du inte kan ta del av. Lär känna din inre konstnär, ditt inre barn eller vad du än vill kalla det. Det kommer alltid att finnas någon som är bättre än du. Det kommer alltid att finnas någon som kan det du kan men det finns ingen som gör det på ditt unika sätt. Tro på dig själv. Jag tror på dig. Börja där du är.

Vill du ha min e-bok med 21 kreativa övningar? Kommentera “Ja, tack” i bloggen så skickar jag den till dig. Jag lägger även till dig så att du får erbjudande och nyheter från vad som händer i min värld.

 

Christine

-Kreativitetscoach

14 thoughts on “Hur vet du att du är kreativt blockerad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *