Ta dig till en problemfri zon med dessa fem enkla steg!

Alla människor råkar ut för problem och trauman i sitt liv. Det spelar ingen roll vem du är för problem finns överallt. Eller problem skulle jag inte kalla det egentligen. Man kan välja att se det på olika sätt. Jag ser möjligheter att lära mig nytt och komma på nya sätt att göra saker och ting. Ja, när jag befinner mig i problemzonen är det inte vidare skoj men jag tänker att det finns något att lära mig och då känns de lättare att hantera. Hur positiv en människa än är så innebär det inte att den inte råkar ut för problem. Skillnaden är hur du väljer att angripa ett problem. Min son säger att jag är så jäv*a positiv! Ja, det är jag. Har verkligen inte alltid varit det. Ibland har livet varit tungt och svart…. Det innebär fortfarande inte att jag aldrig råkar ut för obehagliga situationer. Men med hjälp av grymt bra strategier så identifierar jag problem lättare och vet vad jag behöver göra för att “lösa” det. Många gånger är det upplevda problemet inte ens problemet! Helt galet! Olika problem kräver olika strategier.

Ibland handlar det inte om dig. Ta inte in andras problem in i din energi. De gör ingen nytta där!

 

1. Se problemet för vad det är. Inte värre än vad det är. Du vill inte redan här ge upp och känna dig hopplös. Observera vad som verkligen har hänt. Gå utanför dig själv och ställ dig frågan; Vad är egentligen problemet? Kommer du inte på något så ha tålamod. Svaret kommer. Gräv in i ditt inre.

2. Se sanningen i vitögat och hantera det. Är problemet bortom dig? Dvs kan du göra något åt det? Här får du verkligen vara hård med dig själv och inte skjuta problemet och ansvaret på någon annan! Ta konsekvenserna och kontrollen. Ju längre du väntar desto jobbigare blir det att ta tag i det.

3. Ta fram en vision. Placera dig i framtiden och berätta för dig själv hur du löste ditt problem. Klappa dig på axeln! Du behöver visionen att sträva efter. Då kommer du dit. Gör berättelsen levande. Skriv ner den som ett brev till dig själv från framtiden.

4. Leta upp en mentor. Någon har säkert haft ditt problem redan och löst det. Skugga den personen och lär dig vad hemligheten är.

5. När problemet är löst, dela det med världen. Nu när du förstått hur man löser ditt problem, dela den med andra! Ge mer än du förväntar dig!

 

Behöver du stöd att ta dig ur problem? Anlita mig som coach. 🙂 Tillsammans tar vi reda på vart ursprunget finns och vad du kan göra för att leva det liv du längtar och drömmer om. Du är värd ett magiskt liv!

 

LevAnde kramar

Christine

2 thoughts on “Ta dig till en problemfri zon med dessa fem enkla steg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *